Onderwerpen

Friday, March 7, 2014

Styling inspiratie voor streetstyle looks met een zwarte kokerrok

In januari kocht ik online een aantal leuke kledingstukken bij Mango, waaronder een prachtige, zwarte kokerrok met split. Hoewel ik vaak blij wordt van online shoppen, moet ik ook regelmatig kleding terugsturen omdat het niet goed zit of tegenvalt. Nu viel deze rok mij helemaal niet tegen, maar hij zat te strak. Jammer! Hij was maar 15 euro, dus retour zenden vond ik zonde. Ik vond dat ik beter iemand anders blij kon maken met deze rok en bedacht mij dat mijn lieve achter nichtje hem vast heel gaaf zou staan.

Britney is 14, maar zoals het altijd heel snel gaat als de youngsters ineens naar de middelbare, inmiddels ook al een hele dame. Ik was dus heel erg benieuwd naar de foto's van haar met de rok. Gisteren ontving ik ze. Wow!!! Kokerrokken rulen ook bij dames van 14! Ze droeg het zakelijk, met een blouse en mooie pumps, maar op deze manier willen meisjes van 14 een kokerrok natuurlijk niet altijd dragen!
Ik bedacht me dus dat het leuk zou zijn om een blog te wijden aan diverse street style manieren om een zwarte kokerrok te dragen, zodat ook dames van 14 zien hoe leuk zo'n kokerrok kan zijn.

Kijken jullie mee naar de prachtige look van Britney en de leuke streetstyle inspiratie die ik vond op het web en bij een aantal bloggers?


Wow! Dacht ik toen ik deze foto zag.


Britney draagt hier de kokerrok van Mango op een blouse van C&A en met pumps van Bristol. Ze draagt hier een Kenzo zonnebril.
Je leest dus dat deze look ook budgettair verantwoord is, maar je kunt zie dat hij echt heel erg mooi staat. Het is zakelijk, voor een eventuele dag vol vergaderingen of een sollicitatie gesprek. Verder met een knoopje van de blouse open (Britney liever nog niet), is het een mooie, vrouwelijke outfit voor bij een borrel na het werk, een event of ander sociaal, gezellig gebeuren.

Hier is de link naar de website van Mango voor de rok (hij is nog te koop):
*laatste week sale


Beauty!

Britney is rocking the black pencil skirt!!
Ik was echt zo blij toen ik de foto's zag.
Ik ben blij dat ik haar de rok gegeven heb :-).

Nu verder naar de streetstyle inspiratie, want Britney hoeft nog niet te vergaderen, werkt ook niet op kantoor en solliciteren kan ze ook nog een paar jaar laten zijn voor wat het is. Tijd voor wat lossere variaties op de styling.



Deze vond ik op Elle.nl.
De streetstyle nachtelijk blauw met Corine Roitfeld. Ik vind het prachtig.
De kokerrok wordt hier gedragen op een cropped top met wijde mouwen en met vrouwelijke sandals. Deze look heb ik meer gezien en vind ik meer geschikt voor dames vanaf een jaar of 18.
Deze is niet zo ontzettend street en als Britney hier mee gaat lopen, wordt ze denk ik behoorlijk nagefloten. We willen het dus ook een beetje 14 jaar tidy én meer street houden. Op naar de volgende look.



Deze vond ik op www.fashionscene.nl.
Dit is echt een super leuke manier van streetstyling met de zwarte kokerrok, die ook heel geschikt is voor jonge meiden. Hier wordt de rok gedragen met een cotton, cropped shirt met tekst er op en en oranje pumps. De pumps kun je lekker thuislaten. Trek op deze outfit een paar felle flats aan of zelfs een paar felgekleurde nike air max en je tiener is good to go.


Deze uber streetstyle inspiratie moodboard vond ik op www.modeprofile.nl. Weer een cropped top, nu in rugby stijl, een beanie, all stars en felle lipstick. Deze look is super leuk voor jonge dames en trendy mama's.



Dit is de new york style die ik vond op www.glamour.nl.
Lekker nonchalant met een sweater, dikkere panty of legging en booties. Goed voor in de winter en de wat koudere lente/herfst dagen. Het ziet er een beetje edgy uit zo. Je tienerdame kan prima naar school met deze manier van stylen.




Aah deze look vind ik zo schattig! De rok in de look is dan wel geen kokerrok, maar visualiseer er eens een kokerrok van en je hebt een super leuke look. Met een jeans blouse, statement ketting, fris colbert en wedge sneakers is elke jonge dame super trendy en comfortabel gekleed.
Ik vond deze look op www.fashionchick.nl en is van Marlies Bax.



Last but nog least de streetstyle manier van dragen door www.ze.nl. Lekker eigenwijs met een simpel shirt, bretels, enkellaarsjes en zwarte sokjes. De laarsjes kun je inruilen voor sneakers of flats. Een super leuke look voor meisjes van vele leeftijden.


Dit waren de streetstyle looks met de zwarte kokerrok die mij het meest aanspraken.
Tip: Voor de leukste looks kun je het beste op google Kokerrok en de gewenste stijl intypen op het www. Zoals jullie vast wel weten is ook Kim Kardashion fan van de kokerrok. Google eens op Kokerrok Kim Kardashian en je vindt onder afbeeldingen een lading aan inspiratie over hoe jij een kokerrok kunt stylen, van street tot sporty tot classic. Kim draagt het op tig manieren, die meestal super leuk (en inspirerend) zijn.


Ik hoop dat jullie deze looks net zo tof vinden als ik en lekker gaan experimenteren met de kokerrok. Een kokerrok kan altijd!

Ik ben erg nieuwsgierig: hoe dragen jullie een kokerrok??


Good things are closer than you think

Sweet greets,
Rosalie




2 comments: