Onderwerpen

Monday, November 4, 2013

Je wenkbrauwen modelleren hoe doe je dat? Check ook mijn wenkbrauw fails!!!Hi en welkom bij mijn blog over wenkbrauw nay en jay’s. Toen ik gisteren een paar verdwaalde haartjes wegplukte moest ik ineens weer denken aan mijn eerste stappen op wenkbrauw epileer gebied. Wat een ramp! Niemand die mij uitlegde wat ik wel of niet moest doen. Niemand die tricks gaf, terwijl ze naar mijn nieuwste fails keken. Nope. En dat terwijl je wenkbrauwen zo bepalen zijn voor het totaalplaatje van je gezicht!! Maar gelukkig hebben we nu internet en kunnen we al deze fails gemakkelijk voorkomen, door gewoon even op google een search te doen. Amen.

Hier mijn persoonlijke fails  en do not’s. Natuurlijk laat ik ook even zien hoe het wel moet. Enjoy reading.

Waarschuwing: de beelden kunnen zeer verontrustend over komen. Bij deze wil ik dan ook melden dat de meeste foto’s in scéne zijn gezet. En nee, ik ben niet zo de straat op gegaan J.


NAY'S

Werken aan mijn fails. LOL!!

Wenkbrauw fail 1:


Check wat ik mezelf heb aangedaan!
Denk je dat iemand er iets van zei??

Nu zou de fail er dus zo uit zien.

Kom wat tekort...

Duck face! 

That's hot!

Toen ik een jaar of 14 was sloeg ik voor het eerst de hand aan mijn wenkbrauwen. Onder zeer zwakke verlichting poogde ik zowel de linker als rechterzijde gelijk te krijgen en de mono-brauw sprieten tussen mijn wenkbrauwen te verwijderen. Het resultaat was subliem. Omdat ik links toch niet gelijk kreeg met rechts ben ik er maar mee gestopt, toen ik ontdekte dat ik inmiddels mijn halve wenkbrauwen had weggeplukt. Lelijk. Maar ik woonde in Limburg, dus iedereen keek, maar zei er niets van.


 Wenkbrauw fail 2:


Hier was ik 20 en uiterlijk was erg belangrijk voor me.
Trainen als een beest en mezelf nog te dik vinden!! Errug!!
Haha ik kan mijn wenkbrauwen amper zien. Maarre het was mode hé!
Zo zou de dunne brauw en op mijn gezicht er uit zien (ongeveer haha)

Lubby dubby

Ik zie er niet uit!!

Toen ik een jaar of 20 was deed ik nieuwe pogingen om mijn wenkbrauwen een vampy look te geven. Helaas was de mode in die tijd zo dat vele haartjes weggeplukt konden worden, zonder dat iemand je vreemd aankeek. Het resultaat: een dunne, ronde wenkbrauw die veel arcadeboog overliet wat een jeugdige, frisse look zou geven. Toen was dat hot, maar nu is het not. Ik vind mezelf op die foto’s gewoonweg ziek uitzien, terwijl ik zo jong en fris was!

Je gezicht ziet er heel anders uit met een andere wenkbrauw.
Met deze wenkbrauwen zie je dat verschil heel goed.


JAY'S

Hoe dan wel?

Nou, tegenwoordig is de wenkbrauw mode helemaal niet meer zo ingewikkeld. Je kun je bush er weelderig op los laten groeien, want natural is in. Wat tips om ze in een MOOI natuurlijk model te krijgen volgen nu.

Allereerst zorg je voor een mooie wenkbrauw door de juiste vorm te bepalen.

Hier drie stappen om je wenkbrauw breedte en hoogte te bepalen.

Gebruik een potlood of pen en houd die tegen je neus aan richting je wenkbrauw.
Een beetje zoals de pijlen op de tekening.

1. De binnenzijde bepalen.
Leg een potlood aan tegen je neusvleugel en houd hem recht naar boven. Je wenkbrauw moet tegen de potlood aan komen. Al wat tussen je wenkbrauwen in zit mag weg.

2. Het uiteinde bepalen.
Leg een potlood tegen je neusvleugel en houd hem schuin naar boven tegen het uiteinde van je oog en langs of door je wenkbrauwen. Al het haar wat nu nog aan de buitenzijde zit, mag weg.

3. Het hoogste punt bepalen.
Een boog in je wenkbrauw geeft je ogen een open look. Je kunt deze boog creëren door op de juiste plek haartjes weg te halen. Bepaal eerst het hoogste punt van je wenkbrauw voordat je gaat plukken. Het ligt aan de vorm van je wenkbrauw hoe hoog het hoogste punt van je wenkbrauw is. Je kunt het bepalen door de potlood weer tegen je neus aan te houden en dan zo te draaien dat hij langs je iris loopt. Daar waar je wenkbrauw kruist met de potlood, is je hoogste punt. Zet hier even een stipje met een oogpotlood voor het gemak. Sommige wenkbrauwen zijn echter recht. Respecteer de vorm van je wenkbrauw ook. Als je er te veel aan gaat plukken of veranderen, ziet het er vaak niet meer uit. Je kunt voor een echte wenkbrauw verandering beter naar een professional gaan. Daar bedoel ik niet zomaar een schoonheidsspecialiste mee. Ik kan je vertellen dat de specialistes waar ik ben geweest, mijn wenkbrauwen ruïneerden. Ik laat het dus niet zomaar meer door iemand stylen.

Knippen?

Het bijknippen van je wenkbrauwen is een mogelijkheid als je een lange bush hebt. Kam de wenkbrauwen hiervoor naar boven, en fixeer ze eventueel met een wenkbrauw gel zodat ze niet terug schieten. Al wat boven je wenkbrauw vorm uitsteekt, mag je voorzichtig weg knippen met een klein schaartje. Heel voorzichtig hé! Voor je het weet heb je hapjes in je wenkbrauwen!!

Color them badly?

Dan kun je er nog voor kiezen om je wenkbrauwen te kleuren in een tint die bij je haarkleur past. Ik verf mijn wenkbrauwen bijvoorbeeld altijd wat bij met Swiss O Par, vooral in de zomer, omdat ze ook blonde haartjes bevatten. Ik verf ze donkerbruin/zwart, omdat mijn haar donker is. Als je blond haar hebt, kun je beter niet voor zwart gaan, maar voor een bruin tint. Heb je rood haar, dan kun je ervoor kiezen wat roodpigment in je wenkbrauw haar te doen. De wenkbrauwen een of twee tinten donkerder kleuren dan je haarkleur vind ik mooier staan, tenzij je al heel donker haar hebt.


Make-up voor DE brow

Je kunt in plaats van verven ook je wenkbrauwen een beetje bijwerken met wat make up. Ik gebruik zelf altijd de eye brow kit van de hema. Dit is een poedertje die ik met het stevige kwastje aanbreng op mijn wenkbrauw. Omdat mijn wenkbrauwen altijd in de war raken, fixeer ik ze met wenkbrauw gel van de Hema. Je hebt dergelijke make up van allerlei merken, dus probeer lekker van alles uit!

En ik dan?

Mijn dagelijkse wenkbrauw do is het volgende:
Ik gebruik elke dag de wenkbrauw gel om mijn wenkbrauwen op hun plek te houden. Doe ik dat niet, dan worden ze serieus een rommeltje. De haartjes zitten dan echt lelijk in elkaar gefrummeld. Geen idee hoe ik dat doe, maar toch. Voorkomen lukt mij dus met de gel. Bijkleuren doe ik overigens niet elke dag. 


Ik ben blij met mijn boogjes! En jij?
Mijn hulpje bij het instellen van de camera

Dit was mijn blog over de nay’s en jay’s voor wenkbrauwen. Ik hoop dat je hem leuk, inspirerend en/of leerzaam vond.
Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van “things I have done”, product & beauty reviews, DIY, boeken reviews, shopping trips, fotografie, events en meer?

Volg mij op mijn blog, facebook, instagram en pinterest.
Good things are closer than you think


Sweet greets,
Rosalie


Lelijk kan ook leuk zijn! hahaha1 comment:

Emeral Beautylife Cosmetics said...

Je kunt je wenkbrauwen ook tekenen, intensifiëren of opnieuw definiëren met aqua brow van Mufe. Online verkijgbaar bij EBC www.extreme-beautylife.nl