Onderwerpen

Thursday, May 15, 2014

Gastles plusklas over bloggen!

Dit blogje schrijf ik voor de leerlingen van de plusklas van de Zeppelin in Barendrecht. Ik mag er vandaag een lesje geven over bloggen. Het leek me leuk om de intro voor deze les in een blog te publiceren. Ze gaan ook een gastblog schrijven. Dus als je het leuk vindt dit te volgen, lees dan vooral verder!


Bloggen, het schrijven van een weblog, dat je via het internet publiceert. Het is hartstikke hot op het moment en vooral de laatste jaren heeft het bloggen in Nederland veel populariteit gekregen. Sterker nog, er zijn een aantal populaire bloggers die van bloggen hun baan hebben kunnen maken!! Dat geldt voor mij helaas niet, maar wat ik er zo leuk aan vind is dat ik kan schrijven over dingen die ik leuk vind en dat ik creatief bezig kan zijn en via mijn blog mensen ontmoet en een fijn netwerk opbouw. Creatieve communicatie is mijn vak, dus bloggen past daar perfect bij!
Soms Plog ik ook, meestal aan het begin van een nieuwe maand en Vloggen staat op mijn things 2 do lijstje. Eerst wil ik dit blog goed neerzetten voor ik daar aan begin.


In de onderwerpen hier links op deze pagina, zie je waar ik over blog. Inspiratie voor het bloggen heb ik genoeg, te veel eigenlijk. Ik vind het zelfs lastig om te kiezen zoveel producten, teksten, fotomateriaal heb ik liggen om over te schrijven. Maar het moet wel passen bij het moment, de interesses van de lezers en de mode bijvoorbeeld. En het moet passen bij je identiteit, hetgeen je wilt uitstralen naar je lezers en volgers.Het schrijven van een blog kost ook tijd. Je moet tekst schrijven en redigeren en je moet zorgen voor mooie foto's. Je mag niet zomaar foto's van het internet gebruiken. Dat is ook niet leuk. Je blog moet wel origineel blijven en dat kun je vooral voor elkaar krijgen door zelf alles te doen. Soms laat ik Eliorah fotograferen. Dat is vooral handig als ik een make-up blog schrijf of een outfitpost wil plaatsen. Eliorah kan dit heel goed en begrijpt precies hoe ik het wil hebben. Foto's bewerk ik meestal ook. Ik knip en plak en ik zet er teksten bij. Vaak werk ik ook met laagjes. Je hebt hier verschillende programma's voor die je gratis kunt downloaden. Meestal gebruik ik de programma's op mijn telefoon.


Als je een blog hebt geschreven, is het leuk als mensen het kunnen lezen. Ik verspreid de blogs via social media. Hier plaats ik een bericht met een leuke foto op en de link naar de geplaatste blog.
Ik gebruik onder andere twitter, facebook, instagram, pinterest en bloglovin.
https://twitter.com/ii_goodinmyhood
https://www.facebook.com/ItIsGoodInMyHood
http://instagram.com/itisgoodinmyhood
http://www.pinterest.com/goodinmyhood/
http://www.bloglovin.com/itisgoodinmyhood7


Ik volg natuurlijk ook andere bloggers. De blogs waar ik het meest op kijk gaan over beauty, fashion of interieur.

Deze bijvoorbeeld:
http://www.beautylab.nl/ (mijn favoriet)
http://www.kittehscupcakes.nl/
http://www.nathalie-kemna.nl/
http://www.elskeleenstra.nl/
http://www.beautygloss.nl/


Er zijn ook vaak events voor bloggers. Als je bloggen leuk vindt, dan is het helemaal leuk om medebloggers daar te ontmoeten!
Ik hoop dat jullie het leuk vinden een kijkje te nemen in de wereld van het bloggen en ben erg benieuwd naar jullie eigen gastblog!!


Good things are closer than you think


Sweet greets,
Rosalie


No comments: