Onderwerpen

Monday, February 24, 2014

Tell him all your worries and he eats them up! Zorgenvriendjes hoera!

Afgelopen zaterdag kwam ik zo iets liefs tegen bij de Intertoys! Sorgenfressers! Zorgenvriendjes op zijn Nederlands en Booboo friends in het Engels. Ze stonden achter de kassa en ik was gelijk verkocht. Wat een geweldige knuffels zijn dit. In dit blog daarom meer over deze lieve, hongerige vriendjes.

Gespot! Saggo en Biff!!


Booboo doll baby

and i'll be your friend
i'll bring all your worries
to a good end
Booboo doll baby
Tell him all your worries and he eats them up!Sorgenfressers heten ze oorspronkelijk. Het zijn lieve zachte knuffels met een heuse persoonlijkheid. Voor kinderen zijn knuffels vaak echter dan echt. Deze knuffels van schmidt eten de zorgen van de kinderen op. Ik weet zeker dat het werkt!


Zorgen opeten?


Ja, echt! Je "vertelt" een zorgenvriendjes je zorgen en hij eet ze op. Letterlijk. Hij smult er van!

Wat een lief knuffeltje!

Hoe dan?

Schrijf de zorgen van je kind op, als hij of zij zelf nog niet kan schrijven en je kind kan het briefje met de zorgen in het mondje van de zorgenvriendjes doen. Het mondje bestaat uit een ritsje met een zakje erachter. Je kind maakt de rits open, doet de zorgen er in en de rits mag weer dicht. Ook al zijn de zorgen hierdoor niet helemaal weg, de zorgenvriendjessorgenfresser schijnt er een zonniger lichtje op wat verzachtend werkt. Het geeft ouders ook de gelegenheid om met kinderen over hun zorgen te praten als ze het voor hun kindje opschrijven. Doe dit liever niet te uitgebreid voor het slapen gaan, maar pak een ontspannen momentje de dag erna. Zorgen van kindjes die wel zelf kunnen schrijven, kunnen de ouders vinden in de zorgenvriendjes, zodat zij weten wat hun kind bezighoudt en hierover ook weer met hem of haar kunnen praten. Uit respect voor je kind is het denk ik wel handig even te vragen of je de zorgen uit de zorgenvriendjes wel mag lezen.


Karakters

Zoals ieder kind anders is, zo zijn er ook verschillende karakters van de zorgenvriendjes
Het is een hele familie en er komen elke keer ook weer nieuwe leden bij. Ik trof in de winkel de kleine formaten aan van hongerige Saggo, leuke Polli (eet zorgen het liefst met esdoornsiroop), Rumpel met de zorgen hoorns, lange Ernst voor de allergrootste zorgen, slimme Enno (die vind ik het leukst) en drie-orige Biff aan. Op internet zag ik ook Betti en Bill (de tweeling), Ed met het litteken op zijn hoofd (specialisatie vervelendste zorgen), piraat Flint, vrolijke Frula en het zonnetje in huis Gump aan. Het mooie van deze karakters is dat je een zorgenvriendje kunt kopen dat bij het kind of de situatie past. Een kind dat naar het ziekenhuis gaat kan zijn zorgen misschien het beste kwijt bij Ed, een stoere jongen vertelt wellicht zijn zorgen het liefst aan Flint en als je een broertje en zus blij wilt maken kun je de roze Betti en blauwe Bill (de tweeling) geven. Je vindt de karakter omschrijving van de zorgenvriendjes bij de knuffels zelf in de winkel of online als je in een webshop op een knuffel klikt.

Welk karakter past het beste bij jouw kind? Oorsprong


Zorgenvriendjes bestaan al een paar jaar in Duitsland. In Berlijn heb je de organisatie HelleFreude, die allerlei filmpjes en illustraties ontwikkelt voor kinderen (http://www.hellefreude.net/). De Sorgenfressers werden in 2010 al gelanceerd, maar zijn sinds kort pas verkrijgbaar in de Nederlandse winkels. Bedenker Gerard Hahn heeft tevens met illustrator Sascha Wustefeld boeken uitgebracht in de lijn van Sorgenfresserchen: "Keine angst Lilly" en "Gewitter Ritter". Ze zijn slecht verkrijgbaar voor ons helaas en ik heb ook geen vertaalde uitgaven kunnen vinden. Ook de andere merchandise, onder andere dekbedovertrekken en kussens, een fanboek!! en kleurboeken, zijn niet gemakkelijk verkrijgbaar bij ons. Maar wellicht dat je ze wel zo kunt vinden als je net over de grens een dagje gaat shoppen (Aken?? Keulen??).

Merch 1

Merch 2

Specificaties

Er zijn 26 verschillende zorgenvriendjes in 2 maten verkrijgbaar. De kleine maten zitten tussen de 22-28 cm en de grote maten tussen de 35-48 cm. Ze kosten tussen de 16,99 en 29,99 euro per stuk. Dat is niet erg goedkoop voor een knuffeltje van dit formaat, maar ik denk dat de zorgenvriendjes zijn geld wel waard is. De afwerking is mooi en de knuffels zijn lekker zacht. Niet onbelangrijk...ze kunnen in de was. Ik zat me te bedenken dat je als je zelf een zorgenvriendjes gaat maken, ook zeker 10 euro kwijt bent en dan heb je de tijdsinvestering niet meegerekend.

Voor een ziek kindje: Ed.

Waar verkrijgbaar

Ik vond de knuffeltjes bij de Intertoys op ons winkelcentrum. Ik ontdekte dat je ze ook bij Bart Smit, V&D, Toys XL, Bol.com, spellenwinkel avontuur.nl en 999 games.nl kunt kopen.

Meer informatie kun je vinden op de Nederlandse website http://www.zorgenvriendjes.nl/.
Je kunt ze ook volgen via facebook: https://www.facebook.com/zorgenvriendjes


Geen zorgen meer dus, want They Eat It Up!Mijn favoriet: Enno.Good things are closer than you think


Sweet greets,
Rosalie

No comments: