Onderwerpen

Wednesday, February 26, 2014

In my hood: KanjerKetting kanjers

Itisgoodinmyhood houdt er van de mooie dingen in het leven te benadrukken. Die zijn altijd dichterbij dan je denkt. Ze zijn overal. Nu ik als vrijwilligster schrijf voor @carnisseveste, ontmoet ik veel nieuwe mensen uit MY HOOD. Dat maakt het ook zo leuk. 
Afgelopen maandag zat ik aan tafel met Marijke Jellema bij mijn oude sportclub ABBW om te praten over de spinningmarathon waar ze aan meedoet en het goede doel waar de club geld voor aan het inzamelen is. Ik heb er een stuk over geschreven voor de website, maar omdat ik de actie zo gaaf en het doel zo powerful vind, wilde ik er ook graag iets over op mijn blog plaatsen.

Mooie kralen met een heftig verhaal

What’s up: spinningmarathon voor KanjerKetting

Kanjer Marijke gaat op 30 maart meedoen aan de spinningmarathon bij sportcentrum ABBW in Rhoon. Nadine Sturm  (kanjer en spinning instructrice) is initiator van de marathon. Zij wilde graag met de spinning marathon geld inzamelen voor de stichting KanjerKetting vanwege Eva.  Eva van 2 is een dochter van vrienden van Nadine. Zij kreeg in december de diagnose kanker. Behandelingen gingen direct van start en zullen in totaal 2 jaar gaan duren. Om dit draaglijker te maken kreeg Eva in het ziekenhuis de KanjerKetting. Voor elke behandeling krijgt ze een kraal, die ze aan haar ketting rijgt. Amper twee maanden verder, is haar ketting al 1,6 meter lang. Kun je nagaan hoe lang de ketting is na die twee jaar…

Fietsen voor Eva en andere kanjers


Eva

Lekker enthousiast!

De geplande spinningmarathon liep een beetje uit de hand. Nu is er op 30 maart niet alleen een spinningmarathon, maar ook een superleuk Kids-4-Kids programma met creatieve en sportieve activiteiten en een 2 hands kleding markt.

“Het was niet de bedoeling dat de actie zo “uit de hand” zou lopen, maar gaandeweg werd iedereen zo enthousiast”.


In week 8 was er al € 2869,- euro opgehaald, waarvan een deel via de website  https://www.justgiving.nl/nl/pages/5076-kanjers-voor-kanjers.


Kanjer Marijke voor KanjerKetting

Marijke deelt een fiets met haar vriendin, tijdens de spinning marathon, die in totaal 4 uur duurt, waarmee ze 40 euro doneren. Daarnaast werft Marijke extra sponsoren. Dat is niet gemakkelijk, omdat iedereen op het moment een beetje goede doelen moe is. Toch zijn veel mensen erg enthousiast omdat dit zo’n aangrijpend en tastbaar doel is.

Samen sterk

Wat is KanjerKetting?

KanjerKetting is een initiatief van de VOKK, de vereniging ouders, kinderen en kanker. Het is vreselijk om te moeten horen dat je kind kanker heeft. Je weet dat je kind allerlei zware behandelingen moet ondergaan en dat het traject lang duurt. Ook voor een kind is dat heel heftig. KanjerKettingen zijn kettingen van waxkoord, die het kind gedurende het behandeltraject vult met kralen. De kleurrijke kralen staan symbool voor een bepaalde behandeling en het kind (de kanjer) krijgt ze als “beloning” voor die behandeling. Elke ketting is dan ook uniek en vertelt het verhaal van het kind. De kettingen worden vaak meterslang, wat vreselijk is, maar ook een enorme steun biedt aan kinderen en ouders. Ieder kind in Nederland met kanker krijgt hem zodra de behandeling start. Het initiatief is mogelijk dankzij donaties.

rode kraal: prikken
oranje-wit-groen: chemotherapie
blauwe ster: opname
vierkante regenboog: spoedopname
lichtblauw gezichtje: dexamethason behandeling
blauw witte bal: operatie
groene ovaal: IC opname
wit-paarse bal: beenmergpunctie

Het verhaal van Luca eindigt met een bloem kraal.
Dat is goed nieuws. Luca is uitbehandeld met goed resultaat!

Wil jij een kanjer voor een kanjer zijn?

Je kunt Stichting KanjerKetting altijd steunen door zelf donateur te worden. Kijk even via deze link hoe: https://www.justgiving.nl/nl/pages/5076-kanjers-voor-kanjers

Een andere manier om de stichting te steunen is door zelf een actie te starten. Kijk hier hoe je dat kunt doen: http://kanjerketting.nl/index.cfm?fuseAction=dspCategory&category=5.
Tip: je kunt de stichting vragen om communicatie materiaal om je actie te ondersteunen.
Tip: je kunt via de actiepagina www.justgiving.nl je actie aanmaken, waardoor donaties rechtstreeks bij de stichting terecht komen (en jij ook geen gedoe krijgt met je bankrekening en de belastingdienst).

Wat ook heel leuk is: koop of verkoop de regenboogarmbandjes van de stichting. Het zijn mooie rubberen bandjes met de tekst: Kanjers met LEF!, die worden uitgebracht door de VVOK (www.vvok.nl).
Via deze link kun je ze kopen:
http://webwinkel.vokk.nl/index.cfm?fuseaction=publiek_product.detail&pro_id=9Wil je Marijke supporten?

Op deze manieren kan dat:
  1. Ga naar ABBW in Rhoon en koop een “Kanjers met LEF” armbandje voor 2 euro per stuk.
  2. Ga naar de actiepagina en doneer rechtstreeks:
    https://www.justgiving.nl/nl/pages/5076-kanjers-voor-kanjers 
  3. Neem contact op met ABBW als je op een andere manier wil bijdragen:
    mail: info@abbw.nl, telefoon: 010 – 210 3381
  4. Je kunt ook gezellig langskomen op 30 maart van 09:00 – 14:00. Kinderen kunnen deelnemen aan de kids-4-kids activiteiten. De opbrengsten gaan 100% naar KanjerKetting.Regenboog  om mijn pols

Toen ik maandag bij ABBW was voor het interview met Marijke, heb ik gelijk 5 regenboog armbandjes gekocht. Mijn kids waren er heel blij mee en hebben er twee uitgedeeld aan hun besties. Net als dit schrijven is dat slechts een ietsiepietsie beetje wat ik graag doe als support.


Ik wens Marijke en alle vrijwilligers voor hun actie super veel succes en ben erg benieuwd wat de uiteindelijke donatie aan KanjerKetting gaat worden.

Zet jij je op een of andere manier in voor een ander? Steun jij goede doelen?


Good things are closer than you think


Sweet greets,
Rosalie

2 comments:

Marijke Jellema said...

Wauw!! Stil van... :-)
Dank je wel!!

Ferry de Vries said...

Leuke blog over een geweldige actie!