Onderwerpen

Friday, January 10, 2014

Good Soup! Recept voor een heerlijke soep met mega veel vitaminen.

Vandaag wil ik jullie blij maken met een (niet vegetarisch) recept voor een super lekkere soep met heel veel vitaminen er in.

Good Soup By MumGlum


Het is een groenten-runder-tomaten-pompoen soep. Er zit van alles in, zonder overdaad aan smaak van het een of ander. Verder zitten er lekkere, grote en gekruide rundergehakt ballen in, die weer flavour geven aan de soep.




Wat heb je nodig?



Food

  • 1 runderschenkel
  • 1 kg rundergehakt
  • 5 bouillon blokjes rund
  • 1 pakje smaakmaker tomaat (dat is de helft van een totaal verpakking)
  • twee sjalotten
  • 6 tenen knoflook
  • 2 zakken boerensoep groenten van de Albert Heijn (thans die gebruik ik)
  • 2 zakken pompoensoep groenten van de Albert Heijn (mijn voorkeur)
  • 3 liter water en nog een glas water
  • knoflookpoeder 2 theelepels
  • kurkuma 1 theelepel
  • gemalen kruidnagel kwart theelepel
  • ras-al-hanout kruiden 1 theelepel (jumbo)
  • olijfolie
  • 2 eieren
Kruiderij: Kurkuma, Ras-al-Hanout, Gemalen Kruidnagel, Knoflook.

Non-Food

  • soeppan voor minimaal 5 liter, bij voorkeur groter
  • kookpan van circa 3 liter
  • glazen schaal
  • snijplank
  • snijmes
  • proeflepel
  • theelepeltjes
  • zeeplepel
  • staafmixer

What's cooking?


Aan de slag 


  1. Voor de basis begin je met de bouillon.
    Breng 3 liter water in de grootste soeppan aan de kook met daarin de schenkel en de 5 runder bouillon blokjes. Deze bouillon laat je een uur op laag vuur trekken voor je er andere ingrediënten bij doet. In de tussentijd kun je de groenten en de soepballen klaarmaken;
  2. Voor de groenten begin je zo.
    Snij de 2 sjalotten en pel de 6 knoflook teentjes. Warm in de andere soeppan wat olijfolie en doe daar de gesneden sjalotten bij. Pers na een minuut de knoflook boven de pan en bak het met de sjalotten mee. Na twee minuten doe je er de groenten uit de zakjes met pompoensoep groenten erbij. Roer regelmatig zodat er niets aanbakt. Doe er nog een scheutje olie bij. Als de pompoenblokjes half gaar zijn, doe je er het water uit het glas bij en laat je het gaar stoven met het deksel erop. Dit duurt circa 5 minuten. Als de groenten gaar zijn maak je alles fijn met de staafmixer. Het hoeft niet sausjes glad te worden. Doe dit groenten mengsel bij de bouillon als deze een uur op het vuur staat. Maar eerst ga je aan de slag met de ballen, want deze moet je in de bouillon ZONDER GROENTEN laten garen.
  3. Voor de ballen begin je zo.
    Kneed het gehakt met blote vingers heel fijn en mals. Doe er dan de twee eieren bij en kneed weer flink door. Doe er dan de 2 theelepels knoflookpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 kwart theelepel gemalen kruidnagel en 1 theelepel ras-al-hanout kruiden bij. Kneed dit weer heel goed door. Als je klaar bent met kneden, rol je er ballen van. Je kunt ze zo groot maken als je wilt, maar ik ga voor de medium variant. Dat past nog prima in je mond en geeft meer smaak dan de kleine versie. Als je al het gehakt tot bal hebt gerold, pak je een zeeflepel (hoe het ook heet) en leg je een voor een de ballen in de zacht kokende bouillon. Nu garen de ballen én geven ze lekkere kruiden af aan de bouillon. Zorg er wel voor dat ze niet tegen elkaar geplakt de bouillon in gaan.
  4. Finishing touch.
    Als de soup een uur aan het trekken is, doe je er de gemixte groenten bij. Doe er dan ook het pakje smaakmaker bij en wat olijfolie voor de juice en flavour. Roer goed door. Als de soep anderhalf op het vuur staat, doe je er de twee zakjes boeren soepgroenten bij. Laat ze gaar worden. Haal de schenkel uit de soep. Doe er eventueel wat peper naar smaak bij. Zout is niet echt nodig vind ik. De soep bevat bouillon genoeg voor salty flavour.
  5. Opdienen.
    Ik dien de soep op door eerst een paar ballen in een diep bord te leggen en daarover heen de soep met veel groenten te scheppen. Je kunt er wat brood (my flavour) bij doen met aïoli, rijst (hubbies flavour) of soepstengels (our kids flavour). Hoe je de soep ook eet....Hij is lekker, zit boordevol vitaminen en warmend. Ideaal soepie dus!





Smakelijk eten! Selamat makan!

De liefde van de man gaat door de... Juist...
(hubby vond het bordje te klein en kreeg geen rijst haha.
Wat je voor een foto moet doen ;-)  )


Good things are closer than you think



Sweet greets,
Rosalie


Good Soup. Recept voor een heerlijke soep met mega veel vitaminen.

#soep#recept#healthyfood#vitaminerijkemaaltijd#soeprecept#voedzaam#smakelijketen#itisgoodinmyhood

2 comments:

Anonymous said...

Wat mooi weergegeven zo, kan niet wachten om het recept te proberen! Groetjes Claudia

itisgoodinmyhood said...

Dank je wel Claudia! Zal het gezin van gaan smullen!