Onderwerpen

Friday, December 6, 2013

Statement ketting gemaakt met Pronkjuweel
Afgelopen dinsdag ben ik weer aan de slag gegaan tijdens een workshop van Pronkjuweel. Dit is mijn derde workshop van dit jaar inmiddels. Ik blijf het leuk vinden en ben echt super blij met het resultaat. Ik laat jullie graag zien wat je zelf zou kunnen maken tijdens zo'n workshop.


DIY rules
Wat is Pronkjuweel?


Femke Pronk maakt al vanaf haar kindertijd sieraden. Na een studie tot Goudsmid in Schoonhoven en daarna de Kunstacademie in Rotterdam heeft zij van haar creativiteit haar werk gemaakt en verkoopt ze custom made sieraden via haar webshop, staat ze regelmatig op marktjes en geeft ze workshops. Momenteel is ze zich aan het specialiseren in Embroided juwelry. Ik ben fan van haar sieraden, ik houd van haar stijl en draag haar mooie kettingen, oorbellen en armbanden al jaren. Inmiddels heb ik dus ook al tijdens haar workshops zelf meerdere accessoires gemaakt die ik regelmatig draag.


Wat houdt een Pronkjuweel sieraden workshop in?


Tijdens een workshop op locatie of bij haar thuis leert Femke je de basistechnieken van het maken van een ketting, armband of oorbellen set. Je leert bijvoorbeeld kettelen en hoe je de sieraden netjes voorziet van sluitingen. Je leert met de tangetjes werken en je leert met verschillende soorten materialen werken.
De basis is wel jouw eigen ontwerp idee en sieraden wens. Femke heeft wel voorbeelden van de mogelijkheden paraat, maar je maakt wat bij jou past en werkt dus ook met de materialen die bij jou passen. Je zult zien als je met een groep bezig bent, er vele verschillende stijlen sieraden gemaakt worden.

En zo nog 8 meter kralenbakken en je kunt lekker je creativiteit los laten gaan!


De eerste workshop die ik volgde, had ik zelf georganiseerd bij mij thuis. We waren met zijn 11-en geloof ik. Ik had tevoren allemaal baksels gemaakt en er waren een paar dames die ook hapjes hadden bereid. Ik had zelfs goodiebags kunnen regelen. Het was een leuk event geworden met als resultaat voor iedereen, een super leuk sieraad en een heel gezellige avond met allemaal dames die elkaar tevoren niet eens kenden. Mocht je de blog hierover gemist hebben. Hier is de link:
http://itisgoodinmyhood.blogspot.nl/2013/03/ladies-had-good-time.html


Dit was mijn eerste DIY met Pronkjuweel. De lente kwam er aan dus de kleurtjes zijn lekker fris.

Bijpassende oorbelletjes. Subtiel.


De tweede workshop was bij een vriendin van mij, die ook een groep dames bij elkaar had weten te organiseren. Ook bij haar waren heerlijke hapjes en ze had heerlijk veel ruimte. Het was erg gezellig en wederom een workshop met leuk resultaat!


Dit is mijn DIY met Pronkjuweel van de tweede workshop.
Armbandje & ketting. Ik wilde dit keer iets pittigers.

Ik vind deze set nog steeds erg leuk en draagbaar op veel outfits.


Afgelopen dinsdag ben ik met mijn buurvrouw bij Femke thuis de derde workshop gaan doen. Een privé sessie dus. Inmiddels is Femke een goede kennis geworden, dus het was meer een gezellige vriendinnen- ochtend en deel van de middag. Al kletsend en theedrinkend waren we lekker creatief bezig. Even ontladen. Een aanrader voor als je druk bent. Je gebruikt namelijk heel andere delen van je hersenen, waardoor je ontspant. En kijk eens waar ik nu mee thuis kwam....


Ik wilde iets met warme, maar toch vrolijke kleuren. 
Vandaar de bruintinten met mijn favoriete kleur blauw.


Daarnaast wilde ik een wat grovere ketting. Een gelaagde ketting is me nog te moeilijk om te maken.
En omdat mijn vingers vaak in de kramp schieten bij het freubelen, waren deze grote kralen heerlijk om mee te werken.


Bijpassende oorbellen.Ik ben zo blij met mijn zelf ontworpen en gemaakte (met hulp van Femke) set!!
Nb foto is wat donker. Op de foto hieronder en hierboven, zie je de kleuren zoals ze echt zijn!


Deze haai is mijn buddy bij het fotograferen en verdiende ook een fotomomentje.Behalve workshops doen met pronkjuweel, kun je via de webshop op www.pronk-juweel.nl ook mooie en originele sieraden van Femkes hand kopen. Ik heb zelf een hele collectie inmiddels. Dit zijn mijn mooiste pronkjuwelen.Ook behoorlijk statement. En lekker kleurrijk. Ik houd van de details in deze ketting.
Het kostte nogal wat denk- en creawerk om deze ketting zo in elkaar te zetten.
Hij is speciaal voor mij gemaakt, op verzoek.
Meestal geef ik aan wat ik leuk vind en welke kleuren ik in ieder geval wil terug zien.
En dan komt Femke met een ontwerp. Ik ben er tot nu toe altijd erg blij mee!


It's all in the details.Mooie sluiting.Vorige maand vroeg ik Femke om custom made oorbellen in de kleuren van het seizoen. Iets met bruinrood, rood, oranje, goudachtig, groen. Het moest waaieren en bungelen, maar mocht niet te zwaar zijn. Luchtige zwevende oorbellen, net als veren, maar dan anders. Haha Dat was een leuke opdrachtsomschrijving.

Toen kwam Femke met deze beauties....


Kleine verrassing!


Jay!!! Bungelende, waaiende oorbellen in de kleuren van mijn verzoek!


En ik draag ze gewoon met andere soorten accessoires... Merkenmix.


Past ook bij mijn bril... Merken mix...


Extra leuk vind ik dat de swarovski steentjes (lava) nu lichtgekleurd lijken...


En nu donkergekleurd....
Ze lijken groot en zwaar, maar dat zijn ze niet...Behind the scene pictures....

Op de grond in de keuken mijn ministudio opgesteld...

Van mijn dochter moesten de beanie boo's meekijken...Wil je ook een workshop doen met Pronkjuweel? Dat kan op locatie of bij Femke thuis. Kijk voor meer informatie hier: http://pronk-juweel.nl/index.php/workshop-arrangementen.html.


Een reactie plaatsen op blogs van itisgoodinmyhood kan tegenwoordig ook! Kijk even onderaan de blogpagina!


Je kunt itisgoodinmyhood ook volgen via instagram (altijd als eerste de updates), pinterest (voor snelle inspiratie en facebook (voor social connectie en winacties).

http://instagram.com/itisgoodinmyhood
http://www.pinterest.com/goodinmyhood/
https://www.facebook.com/ItIsGoodInMyHood


Good things are closer than you think


Sweet greets,
Rosalie
No comments: