Onderwerpen

Monday, November 5, 2012

Creatief freubelen met Hip met Stip!

Onlangs bracht ik mijn dochter naar een kinderfeestje van haar vriendinnetje. Mattithja van Hip met Stip, de buurvrouw van de jarige, stond klaar om een workshop te geven aan de enthousiaste meisjes. Ik en mijn camera zijn ook maar gebleven, want hoe leuk is dit!

Gaat Freubelen

Al jong is Mattithja bezig met dingen in elkaar knutselen en decoreren. Later maakte zij hier ook haar werk van bij het MC in Rotterdam als activiteiten begeleidster van mensen met stemmingsstoornissen. Na de geboorte van haar derde kindje besloot Mattithja full time als mama thuis te zijn. Maar het creatieve freubelen kon zij ondanks haar drukke gezin gewoon niet laten. Voor eigen gebruik maakte Mattithja daarom de leukste dingen als tassen, toilettassen en slingers. Aanvankelijk van stof, maar omdat het zo lekker werkt, veelzijdig is en gemakkelijk schoon te houden is, is zij begonnen met het verwerken van stevig tafelzeil in haar creaties. Vanwege de vele leuke reacties begon Mattithja ook voor anderen dingen te maken als cadeau of op bestelling.

Mattithja met haar lieve kids

Een echte jongens tasJente haar tas en knuffel Kaka

De jongste telg ook een eigen Hip met Stip tas

Hip met Stip tas van buurmeisje Amber

Hip met Stip kenmerk
Gaat webshoppenDit jaar ging de webshop “Hip met Stip” online. Op www.hipmetstip.nl vind je allerlei mooie, handmade en custom made items als kruikenzakken, slingers, feestmutsjes, tassen, toilettassen, luiermapjes, schortjes, doosjes, slaapzakken en speldendoosjes. Tevens maakt Mattithja ook producten op aanvraag.
Heel veel zeil
Gaat workshoppen
Samen met een moeder die zo positief op de tas van Mattitja’s dochter reageerde, kwam ze op het idee om op kinderfeestjes creatieve workshops te geven. Tijdens deze workshops, die voor kinderen van 8-12 het meest geschikt zijn, kunnen kinderen een houten vogelhuisje of opbergdoosje decoreren met de typische “Hip met Stip” materialen. Hoe leuk is het dat de kids zich tijdens deze workshop creatief helemaal uit kunnen leven en na afloop een leuk en bruikbaar product mee naar huis kunnen nemen!

educatief werken met malletjes

Gezellig freubelfeestje met verrassend handig eindresultaat!
Ik ben blij dat ik gebleven ben, heb lekker gefotografeerd en veel vragen kunnen stellen en verbaasde mij enorm over de verschillende creatieve resultaten van de feestgangers. Mijn dochter gebruikt haar doosje lekker voor geheime memo’s en staat tevens enorm mooi te wezen op haar kamer!

Ciao Rosalie

Eliorah's geheime memo doosje
website: www.hipmetstip.nl
facebook: www.facebook.com/#!/HipMetStip

facebook: www.facebook.com/#!/ItIsGoodInMyHood?fref=ts

blog: www.getroozed.blogspot.com

No comments: